romana
bulgara
engleza

Stiri

Transformarea deșeurilor in peleti combustibil solid

Utilizarea resturilor vegetale - paie si resturilor forestiere - rumegus
Oamenii care lucreaza in domeniul agricol sau silvic stiu bine ca din aceste doua activati rezultă multe deseuri. Mare parte dintre acestea se arunca sau se ard, afectand mediul. Din spirit antreprenorial, dar si ca metoda de a recicla aceste resurse oferite din belsug de natura va propun sa va ganditi la aceasta materie prima ca la o sursa de venit. Cu o instalatie de peletizare resturile vegetale sau resturi forestiere ar putea deveni produsul finit cu costuri mai reduse.
 
Peleții pot fi de diverse dimensiuni: de 4-14 mm şi au lungimea de 2-5 cm., densitate de la 650-1100kg/m.cub.
Peletii se pot obține în mod normal din resturi vegetale sau resturi forestiere fiind presate in canalele matritei la temperatură înaltă. Utilizarea acestora drept combustibil pentru centrale termice automatizate. Peletii pot înlocui cu succes atât gazele naturale, cat si carbunii.
 
Un alt aspect la peleti din paie, se pot folosi ca asternut pentru pui, cai, iepuri, pisici, etc. Peleti din lucerna se pot peletiza si în amestec cu cereale sau alte retete pentru granule furajere. Motivul este unul simplu: depozitarea peleților se face mai ușor decât în cazul baloților, iar lucerna peletizată poate fi amestecată cu alte ingrediente (grâu, orz, ovăz, porumb) si poate constitui o reteta valoroasa de furajare cu costuri minime, pentru ca acest amestec poate fi facut în ferma si nu la o fabrică de nutreturi.
 
Compania noastra intervine pe piața Europeana cu oferte privind comercializarea utilajelor de producere granulelor furaje si peletilor, livrarea, montajul, service-ul, post-garantie si piese de schimb.