romana
bulgara
engleza
Featured

Consultare Fonduri Europene

Consultanță fonduri europene
OPORTUNITĂȚI FINANȚARE FONDURI EUROPENE ȘI NAȚIONALE

Pentru accesarea fondurilor europene și naționale pentru achiziția de linii de brichetare și/sau peletizare trebuie să știți următoarele aspecte:

  1. Trebuie stabilit tipul de materie primă folosit, în funcție de care se va configura linia de producție, configurația liniilor diferind de la o materie primă la alta.

    Aceste tipuri sunt:

    • deșeuri de lemn, rumeguș, paleți, salcie energetică, etc
    • resturi vegetale în urma recoltării: paie, tulpini de rapiță și porumb, soia, fasole, etc
    • furaje – lucernă, fân, cereale, etc
  2. Trebuie avut în vedere că pentru peletii de foc este indicat să se folosească doar rumeguș curat, fără coajă de copac. Peletii din resturi vegetale se folosesc doar în centrale cu arzător mobil/cu autocurățare. Peletii din paie pot fi folosiți ca așternut pentru animale.

Domeniile de activitate care trebuie autorizate la ONRC pentru activitatea de brichetare și/sau peletizare, granulare sunt în funcție de materia primă și produsul obținut:

CAEN 1629 - Fabricarea altor produse din lemn; fabricarea articolelor din plută, paie și din alte materiale vegetale împletite (producție brichete și peleti din toate categoriile de materii prime, mai puțin furaje)
CAEN 3821 - Tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase (producție brichete și peleti din toate categoriile de materii prime, mai puțin furaje)
CAEN 1091 - Fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă (producția de granule de furaje pentru hrana animalelor)
Aproape toate apelurile de proiecte cu fonduri europene au eligibile activitățile conform CAEN 1629 sau 3821

Linii de finanțare

Program finanțare Regiune Măsură finanțare Suma maximă nerambursabilă Procent cofinanțare
PNDR - AFIR Național DR 22 - Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole (brichete, peleti, granule furaje) 3-10 mil EURO 65,00%
PNDR - AFIR Național DR 20 - Investiții în sectorul zootehnic (granule furaje) 1,5 mil EURO 65,00%
PNDR - AFIR Național DR 29 - Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole (brichete și peleti) 200.000 EURO 70-90%
MIPE – Tranziție justă Mureș, Galați, Prahova, Dolj, Gorj, Hunedoara PLANUL TERITORIAL PENTRU O TRANZIȚIE JUSTĂ ÎN JUDEȚUL ... 0,2-15 mil EURO 50-75%
Programe Regionale 2021-2027 ADR BUCUREȘTI-ILFOV, ADR SUD-MUNTENIA, ADR SUD-EST, ADR SUD-VEST OLTENIA, ADR VEST, ADR NORD-VEST, ADR NORD-EST, ADR CENTRU Sprijin pentru întreprinderi 200.000 EURO sau 1,5-3 mil EURO Maxim 90% sau 50-75%
Ministerul ECONOMIEI Național HG 959 20 mil EURO 50-80%
PNRR - AFM Național Fabrici de reciclare 8,4 mil EURO 50-75%

În funcție de localitate (rural/urban), Regiune, Județ, materie primă și linia de producție dorită se poate stabili linia de finanțare ce poate fi accesată.

Cu o experiență de 15 ani în scrierea și implementarea proiectelor pentru brichetare și peletizare putem identifica linia de finanțare pe care putem aplica.

Consultare Fonduri Europene Achiziție Utilaje Brichetare Paie-Rapiță și Linie Peletizare Lucernă, Paie, Rapiță Rumeguș și Biomasă. Asigurăm Consiliere, Obținere Fonduri Europene

Informații la tel: +40765.70.99.97, +40765.70.99.77

Experiența noastră în comercializare linii complete peletizare si utilaje productie brichete din biomasa a început din anul 2010, achiziționand o linie fabricare brichete din rapita-paie de la Producatorul "Briquetting Technology", cu o producere de brichete 2500 tone anual, devenind producător de brichete din paie. Pe parcursul activitatii am devenit dealer exclusiv al "Briquetting Technology" seria PellTech si BriqTech in Europa. Am pus in funcțiune peste 130 proiecte, linii complete brichetare din biomasa si paie si linie peletizare rumegus Citeste mai mult...