romana
bulgara
engleza

Utilizarea resturilor vegetale - presa brichetare din paie

Utilizarea resturilor vegetale - rapita-paie

In ziua de azi, oamenii sunt in cautarea alternativei pentru combustibil, care astăzi este foarte scump în mod nejustificat. Unii, încearcă sa-l substituie prin utilizarea vântului, alții prin utilizarea soarelui si a energiei apei, etc.

In trecut, cea mai ieftina si convenabila materie primă pentru dobândirea energiei si încălzirii: era lemnul și cărbunele de huila, care mai târziu au fost înlocuite cu petrol și gaze naturale. Spre deosebire de combustibilul ecologic, petrolul si gazele naturale reprezintă resurse limitate, mult mai costisitoare si nocive pentru mediul înconjurător. Până in prezent, paiele se utilizau pentru mai multe activități în gospodărie, ca de exemplu: pentru izolare si încălzire, pentru hrănirea animalelor, cât si fabricarea cărămizilor din paie.

Însa aceste metode de folosire a paielor sunt deja depășite si nu mai sunt aplicate. La moment, producerea cerealelor este in creștere, respectiv este necesar de perfecționat sectorul ce tine de prelucrarea deșeurilor din resturi vegetale. Totodată, paiele sunt un obstacol in prelucrarea solului după recolta.

Conform datelor statistice, in urma recoltei si prelucrării orzului, la 1 tona de produs finit, revine mai mult de 1.5 tone de deșeuri, a grâului - aproximativ 2 tone de deșeuri, iar a porumbului - mai mult de 6 tone.

Până in prezent, acest sector nu a fost dezvoltat. Ca rezultat, paiele putrezeau pe câmpuri si mii de hectare de terenuri agricole, pe care rămâneau paiele după recoltare, erau incendiate, iar poluarea a devenit o problema mondiala.

Energetic vorbind, utilitatea prelucrării adecvate a paielor, poate fi demonstrata astfel: un kg de paie de cereale are o putere calorica in mediu de 3 kWh. Acest lucru înseamna ca se va obține aceeași cantitate de energie din 3 kg de paie ca si dintr-un litru de motorina sau 1 m.cub de gaze naturale.

Resursele naturale, cum ar fi paiele din cereale, care sunt ușor dobândite, fie in urma recoltei sau ba chiar si procurate, vor fi oricum de 5 ori mai ieftene decât costul pentru consumul energetic din combustibil diesel.

Însa arderea baloţilor de paie nu este practica datorită eficienței scăzute (paiele au o densitate scăzută și o umiditate relativ ridicată) și este inconvenient din motiv ca volumul balotilor de paie este foarte mare.

Prin urmare, brichetarea paielor este una dintre cele mai raționale metode de utilizare a bio-resurselor, brichetele din paie fiind mai eficiente la producerea energiei, decât cele din lemn.

Din punct de vedere științific, paiele sun caracteristice nu doar pentru tulpini uscate de cereale, dar si pentru tulpini de legume, precum și tulpini de in, canepă și alte plante fără frunze, inflorescență și semințe.

Brichetarea paielor pot servi ca bio-combustibil universal pentru încălzirea caselor, serelor, fermelor, cat si a obiectelor industriale.

Brichetarea paielor permite soluționarea problemelor in ce privește:

  • păstrarea si depozitarea materiei prime (indiferent de anotimp - termenul de păstrare a brichetelor poate fi nelimitat, daca aceste sunt păstrate in condiții speciale)

  • transportarea brichetelor

  • automatizarea încărcării in cuptor.

  • hrana pentru animale

Prelucrarea si reciclarea deșeurilor, cat si brichetarea paielor, reprezintă un sector de perspectiva larga atat pe piața interna, cat și pe piața internationala. Livrarea si comercializarea produsului finit (brichetelor) este mult mai profitabila decât vanzarea materiei prime.

Respectiv, compania noastră ofera soluții/tehnologii de brichetare, si anume: presa brichetare din paie mecanica cu piston acționata cu volanta, granulator peleti, presa peleti, uscător aerodinamic, complex tocare baloti, tactor paie. Totodată, compania noastră prestează servicii de: consultare, livrare, instalare a utilajelor de brichetare, peletizare si servire, post-garantie, automatizari linii brichetare din paie. 

Compania noastra intervine pe piața Europeana cu oferte privind comercializarea utilaje de productie brichete si peleti, livrarea, montajul, service-ul, post-garantie si piese de schimb.

Experiența noastră în comercializare linii complete peletizare si utilaje productie brichete din biomasa a început din anul 2010, achiziționand o linie fabricare brichete din rapita-paie de la Producatorul "Briquetting Technology", cu o producere de brichete 2500 tone anual, devenind producător de brichete din paie. Pe parcursul activitatii am devenit dealer exclusiv al "Briquetting Technology" seria PellTech si BriqTech in Europa. Am pus in funcțiune peste 130 proiecte, linii complete brichetare din biomasa si paie si linie peletizare rumegus Citeste mai mult...