Utilizarea resturilor forestiere - brichete din rumegus

Utilizarea resturilor forestiere - rumegus

Spatiile verzi reprezintă sursa principala a resurselor naturale, si anume a lemnului. Prelucrarea si realizarea lemnului este o ramura a industriei foarte dezvoltata. In urma prelucrării lemnului în tâmplării, gaterilor, fabrici de cherestea, fabrici de mobila, se aduna foarte mult rumeguș si deseuri din lemn. Majoritatea deșeurilor lemnoase sunt depozitate în aer liber. O parte din rumeguș este ars in cazane sub formă brută, dar totuși mult mai profitabilă este producerea brichetelor si a peletilor din rumeguș.

Fabricarea brichetelor din rumeguș ofera soluții pentru:

  • rezolvarea problemei globale a emisiilor nocive în atmosferă

  • îmbunătățirea stării pădurilor

  • îngrijirea zonelor unde companiile își desfășoară activitatea cu privire la prelucrarea lemnului

  • altele

Ce este mai eficient si rentabil: fabricarea brichetelor sau fabricarea peletilor? Să încercăm să luam în considerație toate argumentele pro și contra.

Utilajele pentru producerea de brichete sau de peleti?

Peletii din rumeguș necesită utilaje mai scumpe și complexe. Totodată, este costisitoare și complicata repararea si reconditionarea utilajelor pentru fabricarea peletilor, care cele mai multe ori se face numai la producatorul utilajului.

Pentru fabricarea brichetelor e nevoie de presa de brichetat brichete, care la aceeași performanță, au un cost cu 30% mai ieftin decât a celor de producere a peletilor.

Ce tine de materia prima pentru producerea peletilor - fracțiunea materii prime ar trebui să fie mai mica, în unele cazuri necesită maruntire suplimentară, iar impuritățile fiind excluse. In același timp, pentru fabricarea brichetelor, materia prima de dimensiuni mari nu reprezintă o problema in producerea lor.

In ce privește transportarea si depozitarea peletilor - sunt produse fragile, respectiv la mai multe încărcări își pot modifica forma - se pot fărâmița, zdrobi. In schimb la producerea brichetelor, brichetele își păstrează forma intacta, de asemenea fărâmițarea brichetelor nu afectează capacitatea de ardere a produsului.

Costul peletilor este mult mai mare decât a brichetelor, din motivul utilizării utilajelor mai scumpe si a necesității personalului calificat.

Peletii, ca produs, in comparație cu brichetele, au o piața de desfacere mult mai mica iar acest fapt, se datoreaza utilizării centralelor termice pe peleti, iar brichetele pot fi utilizate atât la centralele termice pe combustibil solid cat si la cele industriale sau direct pe foc, sobe, simenee, etc.

Dobândirea bio-combustibilului din producerea brichetelor/peletilor generează venituri ridicate cat si perspective mari pe viitor.

Producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile pentru desfasurarea propriei activitati; Producerea de combustibil din biomasa (ex.: fabricarea de peleti si brichete) in vederea comercializarii, ca parte integra a proiectelor din Fonduri Europene. Probabil ca Statul Roman va atrage atentia prin asigurarea suportului financiar atât a producătorilor, cat și a consumatorilor de combustibil ecologic pentru a reduce dependenta de gaze naturale cumparate din Rusia sau alte tari. Totodată, mediul înconjurător va fi protejat prin utilizarea combustibilului regenerabil si ecologic.

Cu ajutorul producerii de brichete, putem asigura cu bio-energie atât casele private, cat si întreprinderile agro-industriale.

Compania noastra intervine pe piața Europeana cu oferte privind comercializarea utilajelor de producere a brichetelor si a peletilor, livrarea, montajul, service-ul, post-garantie si piese de schimb.

Experiența noastră în comercializare linii peletizare si utilaje brichetat a început din anul 2010, achiziționand o linie productie brichete din paie de la Producatorul "Briquetting Technology", cu producere anuala de 2500 tone brichete, devenind producător de brichete din paie. Pe parcursul activitatii am devenit dealer exclusiv al "Briquetting Technology" seria PellTech si BriqTech in Europa. Am pus in funcțiune peste 125 proiecte, linii de brichetare paie si peletizare rumegus Citeste mai mult...